Elins Kycklingwok



Måste slå ett slag för Elins kycklingwok. Bara så god. Elin gjorde denna på holmarna i sommar och här är en efter rekonstruktion som jag gjorde i grytan. Elin använde sig av en Muurikka och det verkade ju förträffligt. 








Ett paket minutfilé ca 1 kg kyckling, strimlas
champinjoner, skivade
1/2 kålhuvud, strimlas tunt
nudlar (vi tog glutenfria gjorda av ris)
vatten
jordnötssmör
2 pkt kokosmjölk
sesamolja

Kryddor:
chiliflakes
färsk ingefära
soja från hälsokosten som inte är soja
vitlök
rapsolja
lime
honung


Marienera kycklingen i kryddorna gärna lite längre. Stek upp detta i en gryta ihop med champinjonerna, lägg i de hårda nudlarna och fyll på med vatten. i men kålen och stek runt lite. Fyll på med koksosmjölken och jordnötssmöret. Låt koka ihop och krydda på lite mer om det behövs.

Servera med mango chutney, turkisk yoghurt, lime.



Kommentarer