Cream Brûlée
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera
Dottern drog på en seglats och önskade sig en god efterrätt innan hon seglade. Det fick bli nåt enkelt som detta.
Lite skoj att bränna av den med med brännaren ;)
Behöver du en så verkar denna väldigt bra: BRÄNNARE
Det är smidigt att få en riktigt bra yta med hjälp av brännaren.
Receptet kommer från Roy Fares bok Sweet, där för övrigt mitt exemplar av boken har blivit väldigt mystiskt vattenskadat. Inte alls lika fin längre.
5 äggulor
1 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/4 dl ekologisk mjölk 3%
3 1/2 dl ekologisk grädde
Råsocker att bränna av.
Vispa äggulorna med hälften av sockret.
Koka upp andra halvan sockret med mjölk, grädde och vanilj. Häll över den heta mjölken över äggulorna och vispa runt. Tillbaka till kastrullen och låt det sjuda under omrörning tills det uppmäter 83 grader. Häll i formar.
Grädda i ugnen 40-45 minuter i 90 grader. Låt formarna svalna i kylen tills de ska brännas av med sockret.
Receptet är till sex portioner.
Kommentarer
Skicka en kommentar