tisdag 12 augusti 2014

Vaniljbullar







Bakade bullar häromdagen. Vaniljbullar är nog hela familjens favorit. Inte konstigt alls för de är supergrymma. Bäst.

Denna gången kokade jag vaniljkräm. Mest för att jag hade massa äggulor liggandes i kylen. Det blir ju mycket gott alltså. Jobbigt gott. 



Vaniljkräm

7 ekologiska äggulor
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
5 dl ekologisk mjölk
1 dl maizenamjöl
1 1/2 dl socker
50 gram smör

koka upp mjölk med vaniljpulver
vispa äggulor med maizena och socker
häll i vaniljkoket och låt sjuda till en kräm
ta av från plattan och låt smöret blandas i
låt den kallna





Vaniljbullar

50 gr jäst för söta degar
5 dl mjölk
200 gr smör
2 ägg
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
15 dl vetemjöl

Fyllning 1
200 gr smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Fyllning 2
Vaniljkräm

Garnering
Florsocker

Gör bulldegen som vanligt. Jäs 30 minuter. Kavla ut i rektangel, bred över fyllning 1. Vik över på mitten två vik. Strimla och gör knutar. På med vaniljkrämen, typ en efterrättskeds stor. Jäs 40 minuter. 190 grader varmluft i 12 minuter. Florsocker över sen när de svalnat lite...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar