Sirapslimpor
Tonårsdottern gillar detta brödet mycket. Hon är väldigt för limpa över lag. Jag köper ju nästan aldrig bröd utan bakar för det mesta. Det känns ju som att variation på brödfronten är att föredra. Så sirapslimpa är en variant :)
2 bröd
50 gr smör
2 dl filmjölk
3 dl äggostvassle
50 gr jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
8 dl ekologiskt vetemjöl
5 dl ekologiskt rågmjöl
Om man inte ha någon vassle kan man ta totalt 5 dl filmjölk.
Värm vasslen och blanda den med jästen. Blanda i smör, sirap och filmjölk innan man häller i mjölet och knådar länge.
Jäs i 1 timme.
Gör limporna och lägg på bakplåtspapper på plåt.
Jäs 40 minuter.
Grädda 35 minuter i 180 grader varmluft.
Kommentarer
Skicka en kommentar