Björnbärsglass



Glassen hann smälta innan den hamnade på bild. Men nästan godare så. Vill du se hur den ser ut innan smält titta här.

Björnbärsglass är nog den godaste glassen. Speciellt när man gör den på bara grädde. Mmm!



3 dl björnbär
1/2 dl socker
Detta kokade jag tills vattnet kokat in och det blev en kompott av det hela. Sen fick den svalna.

4 ägg
1 1/2 dl socker
4 dl grädde
1/2 tsk vaniljpulver

Vispa äggvitorna med 1/2 dl socker för sig. Vispa äggulorna med 1 dl socker och vaniljkornen för sig. Vispa grädden. Blanda alltsammans och kör i glassmaskin. När glassen är färdig blanda i björnbärskompotten.
Man kan även frysa in denna utan att använda glassmaskin, det tar nog en fyra timmar.
Allra snyggast blir det ju om glassen blir lite ojämn mellan glass och kompott, så blanda försiktigt i båda fallen.



Kommentarer