Mango Mousse



Precis min typ av efterrätt. Mango. Mousse.

Just nu finns det champagne mangos i affären. De är så supergoda. Söta och mycket smak. Mango kan ju vara den absolut bästa frukten men är den omogen så är den inte lika god. Det gäller att hitta den perfekt mogna mangon. 

Det här blir mycket mousse av detta receptet. Så man kan gott göra i mindre glas och få det att räcka till dubbelt så många. Lätt!






6 st

2 mogna mango (jag använde champangemango)
saft av 1 lime
1 dl florsocker
3 dl ekologisk grädde
2 ekologiska äggvitor

2 passionsfrukter

kör mango i en blender till en slät massa
blanda ner florsockret och limesaften
vispa grädden
blanda ner mangomassan i grädden
vispa äggvitorna hårt
vänd ner dessa i mangogrädden försiktigt
portionera i sex glas eller skålar
gröp ut passionfrukt och fördela ovanpå

kyl i kylskåp



Kommentarer