torsdag 7 augusti 2014

Blackberry Pie Bar




Hade med denna till holmarna idag, de som åt gillade den. Den är god. Nu som det finns så massa björnbär bergen. Passa på vettja :)












Paj och topping:
7 dl mjöl
3.5 dl socker
uns salt
350 gr smör
skal av två citroner

Björnbärsfyllning:
4 stora ägg
4.75 dl socker
1 burk kesella
1.75 dl mjöl
uns salt
1.4 liter björnbär



Sätt ugnen på 175 grader. Formen bör vara ca 20x30cm, som smöras.

Sockret blandas med citronskalet och krossas i en bunke med baksidanav en sked. Blanda mjöl, citronsockret, salt och smöret ock kör det till det blir lite smuligt av degen. Ta undan 2 cups av degen. Resten trycker du ut i formen. Baka den i 15 minuter och låt den svalna i minst 10 minuter.

Nu till fyllningen. Vispa äggen kraftigt, i med socker, kesellan mjöl och salt. Häll i björnbären och fyll på formen med björnbärssmeten. Resten av smuldegen på toppen av detta. Baka 45-55 minuter till den är gyllenbrun.
Låt den kallna, sen minst en timme i kylskåp innan man skär upp dessa barer i fyrkanter. Det är en hög kaka. Grädde passar ju till allt så även till denna, men man kan även äta den som den är.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar