Björnbärs Cheesecake


Vilken sommar.
Helt fantastiskt härligt vädermässigt. Nu känner man att man är nöjd, allt som blir efter detta är bara bonus. Det får gärna hålla på hela september. Åh, vad fantastiskt!




Björnbärscheesecake har jag gjort två gånger nu på bara några dagars mellanrum. Nu är det ju massor av fina björnbär ute i bergen. Mina ben är helt upprivna. Men så är det ju när man plockar björnbär :))






300 gram digestive
150 gr smör

600 gr philadelpiaost
2 1/2 dl kesella
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 dl maizena
3 ägg
200 gr vit fin choklad
2.5 dl björnbär


Blanda degistiven i en blender så det blir smulor. Smält smöret och blanda i.
Tryck ut i form med löstagbar kant.
Baka botten i 175 grader varmluft 10 minuter.

Vispa philadelpiaost och kesellan i 10 minuter tills den är klumpfri.
Blanda i vaniljsocker, grädde och maizena.
Sen ett ägg i taget.
Smält chokladen och blanda i.
Häll över botten och strö över björnbären och tryck ner några i smeten.
Grädda 30 minuter och låt stå kvar 30 minuter i ugnen.
Kyl den över natten så den får stå till sig.







Kommentarer