Tryffelbiskvier

Hämtade ur Sweet är dessa tryffelbiskvier...

16 biskvier

Chokladtryffel

150 gr mörk choklad
1 1/2 dl grädde
2 msk honung
50 gr smör

Biskvibottnar

125 gr mandelmassa
3/4 dl socker
30 gr äggvita

100 gr mörk choklad

Koka upp grädde och honung, ta av kastrullen och låt chokladen och smöret smälla ner. Låt den svalna och ställ in den i kylen minst två timmar.

Riv mandelmassan och blanda med socker och vitan. Spritsa ut runda bottnar på ett bakplåtspapper. Grädda 160 grader i 10-12 minuter.

Spritsa tryffeln på varje biskvibotten och låt dem stå i kylskåp igen. Smält choklad och doppa dem hastigt.

Förvara i kylskåp...fast jag har mina i frysen, funkar det med ;)




Kommentarer

  1. Mmmm...låter och ser underbart gott ut!
    Gjorde blåbärsbiskvier i höstas som också blev riktigt goda!!

    Kram Cecce

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, de får jag pröva vid tillfälle. Ha en härlig lördag ;) kram

      Radera

Skicka en kommentar