Rågbröd

Så nu var kvällspromenaden med en god vän avklarad. Halva Hönö runt. Kände att mina Uggs började läckan vatten efter halva promenaden, ingen go känsla alls. Men väldigt härligt att promenera och roligt att träffa min goda vän. Snart är det ju vår och dagarna blir lite längre så man hinner lite mer. Det gillar vi!

Jag här är den andra jäs degen jag gjorde idag. Rågbröd. Det blir fyra bröd av denna degen. Mycket gott och lättbakat.

50 gr jäst
4 dl vatten
50 gr smör
1/2 dl olivolja
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
1 kapsyl ättika
1 1/2 msk brödkryddor
3 dl ekologiskt rågmjöl (Saltå)
8 dl vetemjöl special.

Jäs 60 minuter i bunken. Dela i fyra delar och knåda till runda bröd. Jäs i 30 minuter och grädda sen 15 minuter i 200 grader varmluft.



Kommentarer