Hasselnötsmousse

Fick Roy Fares kokbok Sweet på posten igår. Så många roliga recept som man vill pröva i denna bok fylld av goda efterrätter och andra godsaker. Fast måste nog säga att jag som vanligtvis kör på ganska enkla recept, att i denna kokboken så är det många moment på varje godsak.

I boken så fanns detta recept på Hasselnötsmousse men jag skulle nog kalla den nougatmousse istället. Så len och god med rostade salta hasselnötter på toppen. Bara att rekommendera. Imorgon blir det en låååång promenad ;)

Saltade hasselnötter:

50 gram hasselnötter (3/4 dl)
1 skvätt äggvita
1 nypa flingsalt
1/2 tsk socker

Rosta hasselnötterna några minuter i stekpanna, lägg dem i ren handduk och gnugga av lite skal. Häll äggvita i en liten skål och lägg över i en form. Strö över socker och salt och rosta 5 minuter i 200 grader.

Nougatmousse:

50 gr Odense Nougat
50 gr mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1/4 dl vatten
1/4 dl socker

Smält nougat och choklad i micron.
Koka vatten och socker till sockret smält.
Vispa äggulor och låt sockerlagen hällas i tunn stråle. Fortsätt vispa tills äggen tjocknar.
Vänd ner nougatchokladen.
Vispa grädden tjock och vänder den med.
Fyll glas med moussen och ställ i kylskåp, minst en timme.

Strö över hasselnötterna innan servering.













Kommentarer