New York Crumb Cake

Vanligtvis så brukar jag göra en annan Coffe Crumb Cake än denna som är en New York stylad variant. Smakmässigt mindre söt än den andra. Kanske New York i ett nötskal ;)

2 msk rapsolja, plus lite till för formen
1 liter mjöl, plus lite till formen
1.2 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
1.2 dl mjölk
1/2 tsk vaniljpulver eko
2.4 dl muscovadosocker
1 1/2 tsk kanel
240 gr smält smör

Florsocker

Olja och mjöla en form ca 22x30 cm. Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda ägg, mjölk och vanilj. Tillsätt 3.5 dl mjöl, bakpulvret och salt. Bred ut i formen.
Ta resten mjöl, muscovadosocker, kanel och blanda med det smälta smöret och klumpa över detta på smeten. Grädda i 20-25 minuter. Skär rutor och sikta florsocker över kakan.


Vill ni ha receptet på en mindre New York stylad Coffe Crumb Cake så klicka på den :)









Kommentarer