Torta Caprese






Änna som en kladdkaka och tårta i ett blev denna glutenfria chokladkaka som jag hittade på bloggen Brinken bakar. Den gillade jag väldigt mycket. Hade med den idag till juldagens utesittning hos svägerskan. 
Denna blev den sista av alla rätter vi åt. Vi började med glögg med tillbehör för att sen ha grillad korv med massa olika goa tillbehör även till den. 

Så mysigt!



120 gram mörk choklad
120 gram smör
120 g florsocker (2 dl)
4 ekologiska ägg (uppdelade i gulan och vitan)
120 g mandelmjöl (2,5 dl)

3 dl ekologisk grädde, vispas
garnering av något fint

Förbered en form med löstagbar kant med att sätt bakplåtspapper i botten. Sätt ugnen på 145 grader varmluft.
Smält chokladen och smöret i micron.
Vispa äggulorna med florsockret så det blir vitt och pösigt.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda chokladen och äggulorna. Blanda ner mandelmjölet. Vänd ner äggvitan lite i taget.
Häll smeten i formen och grädda 25-30 minuter. Låt svalna och garnera med vispad grädde. Här blev det små gröna granar, men hallon eller något annat fint funkar såklart med.





 

Kommentarer