Saffransbiscotti med pistage och apelsin

Innehåller reklam för Bagaren och Kocken 


Många år sen jag bakade dessa goda biscottis som passar perfekt nu i advent. De går snabbt att röra ihop, det behövs inte ens en elvisp. Jag använde en sked som rörde ihop smeten med. På så sätt så blir de perfekta i sprödhet. 
Skön tid just nu, tråkigt med corona såklart men det är ju änna samma för alla. Men jag gillar verkligen adventstiden, den är så mysig. Får se om vi får till julgranen i helgen. Då känns det ju som extra massa jul. 




Jag gillar detta fatet väldigt mycket som kommer från Broste Copenhagen, klicka för att hitta det här!










100 g smör 
1 gr saffran 
2 st ekologiska ägg 
2 st ekologiska apelsiner, bara det rivna skalet
5 dl ekologiskt vetemjöl Saltå Kvarn
1 1/2 dl strösocker 
1 1/2 tsk bakpulver 
2 dl skalad pistagemandel 


Smält smöret och blanda i saffran. Blanda i ägg och apelsinskalet. Rör ner mjöl, socker bakpulver och pistagen. Rulla ut två rullar och grädda 25 minuter i 175 grader varmluft.

Ta ut plåten och sänk värmen till 125 grader. Skär längderna lite sneda. Lägg på plåten igen och rosta 20 minuter till.





 

Kommentarer