Saffran och vit choklad fudge


Öbor gillar inte saffran. Men med så mycket annat så kan man lära sig att äta det. Det är en smak som är intensiv. 
Jag lärde mig att äta saffran genom att äta fisksoppa med saffran i. Så nu njuter jag mycket av saffran i alla möjliga kombinationer. Tycker det är riktigt gott.

Dessa små skapelser som mellandottern rörde ihop var mycket goda. Maken tyckte nog att man kunde halvera saffranet. Men han är ju öbo han med ;) 






400 gr vit choklad, Marabou
1,5 dl ekologisk grädde
1 gr saffran (det är två paket det)
Skalet av en apelsin
50 gr smör
1 tsk eko vaniljpulver
florsocker att rulla bollarna i

Koka upp grädde och låt chokladen smälta ner ihop med saffranet. Blanda ner resterande till en jämn smet. När smeten kallnat och stelnat, rulla små bollar och rulla dem i florsocker.






 

Kommentarer