Eggnog



Det blev lite eggnog till utesittningen på juldagen. Eggnog är fantastiskt gott om du frågar mig. Men det verkade vara en nyhet för de flesta deltagare under dagen. Men de flesta verkade gilla det i alla fall. 

Glögg, ostpajer, grillad korv med tillbehör och sallad. Fabulöst gott med utemat.





Ultimate eggnog recipe
serves 8 

7 dl ekologisk mjölk (minst 3%)
2,5 dl ekologisk grädde 40%
3 kanelstänger
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller en vaniljstång som du delar och gröper ur vaniljkornen
1 tsk nyriven muskotnöt
5 ekologiska ägg, separerade
1, 5 dl råsocker
1,75 dl Dark Rum


I en kastrull, blanda mjölk, grädde kanelstänger, vanilj och muskotnöt. Låt det koka upp, men ta av det från plattan när uppkoket är klart.
Vispa äggulorna med sockret i en Kitchenaid eller med elvisp. Vispa så det blir vitt och krämigt och häll i den varma mjölken tillsammans med romen. Jag tog bort kanelstängerna under tiden men la tillbaka dem när du blandat klart. Kyl detta i kylskåp över natten eller upp till tre dagar.
Precis innan serveringen så vispa äggvitorna till hårt skum som du försiktigt blandar i. Garnera med riven muskotnöt.

Galet gott!



 

Kommentarer