Pecannöt Kola Fudge




Tänkte att det blir nog väldigt smarrigt med en pekannötkolafudge. Det blev det. Mycket gott till och med. Passar perfekt nu till jul med lite god fudge.

Jul ja, den kommer bli god, det är jag helt säker på!

Under hösten är det många som hört av sig till mig med många intressanta saker. Jag är glad när man ser att de sett och att de förstår. Tänker ibland att en dag så kan/ska jag berätta. Att som att en havskatt till exempel, kan ha stor inverkan på ett helt liv. Bland annat. Du som vet, du vet.







200 gr pekannötter

85 gr råsocker 
2 msk vatten
25 gr smör

500 gr mjölkchoklad (Marabou)
50 gr smör
1 burk kondenserad mjölk
1/4 tsk flingsalt

1/2 burk dulce de leche

Rosta pekannötterna i het stekpanna. Lägg dem på en tallrik så länge. Smält råsockret(den ljusbruna varianten) och vattnet i stekpannan så det karamelliseras och häll i pekannötterna och smöret. När det är lagom, häll på ett bakplåtspapper för att kallna och stelna.

Micra choklad, kondenserad mjölk, smör och salt. Det går fort ca 1 1/2 minut, men börja med en minut, chokladen kan bli stel och märklig om man kör den för länge. 
När de karamelliserade pekannötterna stelnat så hacka dem i småbitar med hjälp av en vass kniv. Lägg i en tredjedel av dessa i chokladsmältet och blanda. Häll hälften av chokladmassan i form 20x20 cm som är klädd med bakplåtspapper. Fyll på med resterande pekannötter och fördela en halv burk med dulce de leche på nötterna. Säg resterande chokladfudge över och jämna till. Lite flingsalt på det hela! 

När den svalnat så förvara den i kylskåp över natten, sen kan du skära upp den i snygga rutor!



 

Kommentarer