MJÖLKCHOKLADFUDGE MED KARAMELLISERADE SALTA MANDLAR

Betalt samarbete med KitchenTime


Igår sparkade vi igång julgodisdelen och vi gjorde lite sorter. Ska du bara göra en sort så tycker jag att du ska satsa på denna för den är på riktigt det godaste hittills. Jag har ju gjort dessa några år nu och kommer faktiskt inte ihåg vart jag hittade receptet. Men troligtvis någon amerikansk blogg as usuall. 

Gillar verkligen detta porslinet från Olsson & Jensen som du hittar HÄR! Jag har massor av detta i bara uppläggningsfat, men det finns ju som hel servis. Grymt fina!









200 gr mandel

85 gr socker
2 msk vatten
25 gr smör

500 gr mjölkchoklad (Marabou)
50 gr smör
1 burk kondenserad mjölk
1/4 tsk flingsalt

Rosta mandeln i het stekpanna. Lägg dem på en tallrik så länge. Smält sockret och vattnet i stekpannan så det karamelliseras och häll i mandeln och smöret. När det är lagom, häll på ett bakplåtspapper för att kallna och stelna.

Micra choklad, kondenserad mjölk, smör och salt. Det går fort. När den karamelliserade mandeln stelnat så hacka den i småbitar med hjälp av en vass kniv. Lägg i den i chokladsmältet och blanda. Häll i form 20x20 cm som är klädd med bakplåtspapper. När den svalnat så förvara den i kylskåp över natten, den kan du skära upp den i snygga rutor! Lite flingsalt på det hela! 





 

Kommentarer