Grönkålspizza med getost


Dessa blev kvällsmaten igår till oss som äter gluten i familjen. Mycket goda. Satt och googlade på grejer till juldagens uteträff med släkten. Hittade denna bland annat som jag körde på till kvällsmat. 

Korten är taget på kvällen men det blev rätt bra ändå.


3 st frysta rektangel smördeg
1 dl cream fraiche
3 nävar grönkål
1 msk olivolja
200 gr getost
flingsalt
1 dl valnötter

Tina smördegen och nagga den både över och under, bred Cream fraiche över ena sidan. Grädda 10 minuter i 200 grader.

Ta ut och lägg en näve grönkål på varje och fördela lite olivolja och salt över grönkålen. Klicka över getost och valnötter och grädda i 200 gr i 10 minuter till.

Man kan även ta pinjenötter. Tranbär funkar med men då tar man på dessa efter all gräddning. Tranbär ska jag köpa idag. För det hade jag inte hemma. 



 

Kommentarer