Miniostpaj med gräslök



På juldagen tänkte jag bjussa på dessa till bålpannan. De gick fort att göra och frågan är om jag inte får göra ett gäng till innan juldagen. Dessa passar som litet tillugg till glöggen eller som plockmat. Dessa kommer jag göra massa gånger. Så enkla.







18 st

2 dl ekologiskt vetemjöl 
50g rumstempererat smör
1 krm salt
2 krm ättika
1 msk vatten

100g riven brännvinsost
50g naturell philadelphiaost
1 msk hackad gräslök
1 ägg
svartpeppar

Knåda snabbt ihop vetemjöl med smör, smör, ättika och vatten.
Smöra in små kakformar med lite smör en papperstuss. Rulla degen till 18 stycken små bollar. Platta ut degen i formarna.
Nagga bottnarna och grädda i 200°C  i 5 minuter. Låt svalna i 10 minuter.
Riv osten med hjälp av ett rivjärn. Rör ihop med philadelphiaost, hackad gräslök, ägg och nymalen svartpeppar. Klicka i röran i varje pajskal och grädda minipajerna i 200°C i 15 minuter.




 

Kommentarer