Saffransbullar med vit choklad och pinjenötter


Dessa bullar i alla fall, så goda. Smälter i munnen på bästa sätt. Så nu är julbaket igång på riktigt. Idag har jag börjat med pyntet med, fram med lit ljusstakar. Alltid mysigt. Tog en runda runt ön och varannat hus hade fått fram lite grejer i fönstren. Det bli väldigt mysigt.

Bullarna gjorde jag på äggostvassle från äggostarna som jag gjorde för några helger sen. Bullar blir extra fluffiga med just vassle. 

Dottern bakade även dessa glutenfria samtidigt som jag bakade. Ska fota av några stycken och lägga recept snart. De är i frysen så länge.












40 st

50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader), jag tog äggostvassle
1 dl socker
150 gr mjukt  ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
1 pkt saffran
10 dl ekologiskt vetemjöl

50 gr ekologiskt smör
200 gr vit fin choklad
Ägg till pensling

Pinjenötter
Gör bulldegen och knåda väl, så glutentrådarna blir långa. Jäs i 45 minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret. Rulla ihop och skär bullarna och lägg i formar.  Gör likadant med andra degen. Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och strö över pinjenötter.

Grädda 180 grader varmluft 10-12 minuter.



 

Kommentarer