Burrata med tomater och basilika

Betalt samarbete med Bagaren och Kocken



Denna helt grymma rätt är så galet god. Gör den på grillen, på spisen eller i ugnen. Alltså man kan äta den jämt nästan.
Den känns som den är hyfsat nyttig med. Vi delade på detta till lunch en dag, äldsta dottern och jag. Lite bröd till och man är i hamn.

Måste säga att en liten hög stek/wokpanna är hur bra som helst att ha. I gjutjärn såklart! Här hittar du en från Skeppshult som är liknande den jag har. 






1 pkt romantica tomater
olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk honung
salt och peppar

Burrata
Basilika
surdegsbaguette 


Klyv tomaterna på häften, pressa vitlöksklyftorna och häll i olivolja i en gjutjärnspanna.
Stek på plattan så det sakta börjar värmas upp och tillagas. När tomaterna blivit tillräckligt varma så ta undan pannan och lägg i en burrata i mitten som kommer smälta. Strö över basilika.

Rosta bröden snabbt som man använder att fånga upp hela rätten med bröden.

Väldigt gott och enkelt!





 

Kommentarer