Gratinerad hummer med champinjoner


Förra veckan kom mellandottern hem efter en seglats med skolskeppet Gunilla som tagit henne från Öckerö till Spanien någonstans vart det nu var. Hon ville ha hummer när hon kom hem så det fick det bli. I år är första året maken inte fiskar egen hummer men som tur var så finns det ju andra som fiskar hummer så det löste ju sig. Men eftersom det blev ganska mycket hummer så åt vi hummer tre kvällar i rad. Första kvällen gratinerad, andra hummerrisotto och den tredje kvällen hummerpasta. Sen toppade vi den fjärde kvällen med färska räkor som vi fick levererat till dörren av en räkfiskande granne. Livet är hårt ja...








Svampgratinerad hummer:

2 kokta humrar
100 gr färska champinjoner
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl gräddmjölk
2 äggulor
salt, peppar
riven ost

Klyv den kokta hummern tvärs över och ta ur köttet.
 Skär köttet i tärningar och lägg skalen i en form.
Fräs svampen i smör.
Gör gratängsåsen.
Lägg i hummerköttet och svampen och fyll de tomma skalen.
På med osten.

Grädda 250 grader i 10 minuter.
 
 









 

Kommentarer