Glutenfria saffransbullar med vit choklad


Dottern bakade dessa bullar en dag, samtidigt som jag bakade vanliga. Mycket kassa bilder måste jag säga men ska se om jag kan få till dem bättre. Det mörknar ju tidigt och bullar äts ju på eftermiddagen i vanliga fall.




40 st

50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader), vi tog äggostvassle
1 dl socker
150 gr mjukt  ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
1 pkt saffran
2 dl fiberhusk
6 dl glutenfritt mjöl

50 gr ekologiskt smör
200 gr vit fin choklad

Ägg till pensling
Pinjenötter

Gör bulldegen, men var vaksam med mjölet du vill inte ha en för torr deg. Så försök få den smidig, hellre för lös än för torr. Jäs i 45 minuter. 
Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret. Rulla ihop och skär bullarna och lägg i formar.  Gör likadant med andra degen. Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och strö över pinjenötter.

Grädda 180 grader varmluft 10-12 minuter.



 

Kommentarer