Fröbröd
Enkla bröd att baka är ju så smidigt när man väl satt degen. Dessa är så enkla. Bara att platta ut och skära i rutor. Grymt goda med. Passa så det inte blir för massa mjöl i, häll i lite i taget, hellre för lite mjöl än för mycket. Jag tog nog mindre mjöl än vad receptet säger.
50 gr jäst
2 msk honung
2 tsk salt
8 dl ljummet vatten (fast jag tog äggostvassle)
1 dl sesamfrön eller solrosfrön
8 msk linfrön
2 dl ekologiska havregryn
5 dl ekologiskt grahamsmjöl
13 dl ekologiskt vetemjöl
Blanda ihop till smidig deg.
Jäs i en timme.
Platta ut degen på bakbord.
Dela degen i fyrkanter.
Jäs 15 minuter på plåt.
Grädda 220 grader varmluft i 10 till 12 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar