Glutenfria limegrottor med marängtäcke





Dottern bakar gärna glutenfritt och bakade dessa små skapelser häromdan. Väldigt roligt att hon hittat till köket och fyller upp lite då och då. 

Idag är det amerikanska valet där den ene vinner och den andre försvinner. 2012 och 2016 under denna tiden var jag i USA och följde med lite från deras mediabevakning. Lite annorlunda än från Sveriges måsta man säga. 
Jag har inget att tillägga i vem som vinner. Det verkar som amerikanarna löser det utan min inblandning ;) 






Limecurd:
3 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
2 st limefrukter
75 gr mjukt smör

Vispa ihop ägg, socker och lime (skal och saft) över vattenbad tills den tjocknar. Ta bort från värmen och rör ner smöret. Låt svalna.

Kakor:
200 gr mjukt smör
1 dl strösocker
4 dl glutenfritt mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Rör snabbt ihop alla ingredienser så den går ihop. Fördela mördegen i 35 mindre muffinsformar, gärna som bollar. Gör en grop i mitten och fördela limecurd i  gropen. Det blir limecurd över. Grädda i 175 grader i 10 minuter. Låt kakorna svalna.

Maräng:
2 ekologiska äggvitor
2 dl florsocker 

Vispa äggvitor och florsocker i en bunke över vattenbad, vispa för hand tills marängen nått en temperatur på 65°c. Tag bort från värmen och fortsätt vispa tills marängen svalnat gärna för maskin. 
Fyll marängen i en spritspåse med en tyll. Spritsa sedan marängen över kakorna. 
Bränn av. Går bra att frysa.


Kommentarer