Brysselkålsgratäng
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för KitchenTime
I torsdags firade vi Thanksgiving här hemma med kalkon och sötpotatis. Barnen ville hålla varann i händerna och säga thanks, så det gjorde vi.
Denna brysselkålsgratäng var verkligen supergod. Den passar till lite närsomhelst men speciellt nu i vintertider.
Igår tände vi vår julklapp från svärmor som mellandottern satte upp, en bålpanna. Grannarna kom på glögg och grannarnas barn grillade marsmellows, jättemysigt! Kvällen var kall så en brasa ute gjorde att det blev massa mysigt.
1 paket ekologiska bacon
lite smör
1 schalottenlök
3 hackade klyftor vitlök
1-2 paket brysselkål
salt och pepper
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk paprika
2 dl ekologisk grädde
lite smör
1 schalottenlök
3 hackade klyftor vitlök
1-2 paket brysselkål
salt och pepper
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk paprika
2 dl ekologisk grädde
riven ost
Stek baconen och låt dem rinna av på ett papper. Sen hacka dem.
.Stek lök, vitlök och brysselkål med salt, peppar, cayenne och paprika i ca 10 minuter. Ta av och blanda ner ost, grädde och bacon. Gratinera i ugnen 190 gr i 12-15 minuter
.Stek lök, vitlök och brysselkål med salt, peppar, cayenne och paprika i ca 10 minuter. Ta av och blanda ner ost, grädde och bacon. Gratinera i ugnen 190 gr i 12-15 minuter
Kommentarer
Skicka en kommentar