Banana Pudding

Nu har jag gjort denna efterrätt igen. I söndags var svärmodern här på middag och åt söndagsstek. Detta var efterrätten som vi hade till kaffet sen. Den blev bra, svår att misslyckas med.

Igår eftermiddag ringde kusinen mig och vi åkte till Hälsö Brygga och tog en kopp. Så mysigt det är där. Det är ju väldigt härligt att i dessa tider komma bort och sätta sig på en annan stol. Kaffet var grymt gott med. Bra sätt att gynna lokala just nu är just att handla av dem. 









6 st glas (fast jag gjorde sju stycken)

4,5 dl ekologisk röd mjölk
1,8 dl socker
1 tsk vaniljextrakt eller en halv vaniljstång
3 msk maizena
3 ekologiska äggulor
30 gr riktigt smör

Koka upp mjölk, hälften av sockret och vaniljstång. Rör ihop äggulor och maizena med resterande socker. Häll över lite av den varma mjölken över äggen medan du vispar kraftigt och låt sen resten gå i. Häll tillbaka i kastrullen och vispa mot botten på svag värme tills krämen tjocknat. Låt kallna helt.

3-4 dl ekologisk grädde som du vispar
Brago kex eller glutenfria kolakex
3-4 ekologiska bananer

Blanda den kalla vaniljkrämen med vispgrädden. Till varje glas tog jag två smulade bragokex i botten. Fördelade bananslantar, sen lite kräm. Upprepa i varje glas. 

Avslutade med att hacka pekannötter och hyvla en dubbelnougat över som dekoration. 

Eftersom vi har två som äter glutenfritt i familjen fick det bli av båda sorterna här. 

Dessa blev rätt stora och man skulle kunna göra dem lite mindre, så säkert kan man få ut 10 goda efterrätter på receptet. 

Alla gillade denna mycket!



 

Kommentarer