Peach Baked Oatmeal



Nu använde jag mig av nektarin men tycker att peach är mycket finare i text så det fick bli det. Denna frukosten är som en pudding av havregryn kan man säga. Gott och mättande. Fick en del rester över så det blir fler frukostar framöver. 

Nektariner i ugn är ju väldigt gott och jag har flera goda recept på det om du söker. Ska även göra nya nu när det är så kasst väder så kan det ju passa toppen.













4 1/2 dl ekologiska havregryn (Saltå Kvarn)
5 dl ekologisk mjölk
1 tsk kanel
1 tsk vaniljextrakt
1 ekologiskt ägg
2 stora nektariner
1/2 dl lönnsirap
2 msk smält cocosolja eller smör
uns salt

Dela båda nektarinerna, en i tärningar och en skivat. Blanda alla ingredienserna utom de skivade nektarinerna. Häll i en smord form och lägg de skivade nektarinerna ovanpå. 

Grädda i 35 minuter i 190 grader. 

Jag skopade upp en bit och hällde mjölk på (som aldrig har mjölk på gröt). 
Lite extra kanel på. Mannen tog honung eftersom han gillar sött även valnötter. 

Såg att man kan ha grekisk yoghurt på toppen med, men då hoppar man mjölken helt klart.



Kommentarer