Chokladmaränger



Vi var bortbjudna häromkvällen och tänkte det blir lysande att småflickorna får ha lite kompisar över på en hamburgare och pommes. Då kom tjejerna på att maränger hade varit gott till glassen. 

Vi gjorde några vanliga och några med choklad i. Passade säkert bra till glassen, då det var tabberaset när vi kom hem. Vi kan väl säga så här, tur man hade städat innan eller NOT. Jaja, de hade nog roligt i alla fall. 

Chokladen man ska använda är riktig choklad, aldrig blockchoklad som är något annat. Jag brukar köpa Marabous mörka choklad som lämpar sig mycket bra i bakverk.






3 ekologiska äggvitor
2 dl socker 
1km ättika

Vispa länge, ca 20 minuter tills marängen är riktigt hård. Där tog vi hälften av marängen och spritsade ut på plåt med bakplåtspapper.

smält 75 gr mörk choklad (typ Marabous) som fördelas lite lätt i resterande maräng. Spritsa ut dessa med på samma sätt och grädda 1 timme i 100gr. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar minst en timme. 

Alltså man ska inte använda blockchoklad det funkar inte.


Kommentarer