Blueberry Almond Cake
Fick finbesök igår och slängde snabbt ihop denna kaka, den ska ju egentligen frysa till glass men blev mer som en moussetårta eftersom tiden inte räckte i frysen. Men det blev gott det med måste jag säga.
Gjorde den helt glutenfri med maizena istället för vetemjöl.
5 äggvitor
150 gr ekologiskt rörsocker (den ljusare varianten)
Vispa detta till en maräng
blanda försiktigt i
150 gr mald mandel
1 msk vetemjöl eller maizena
1 tsk bakpulver
Häll i smord eller bakplåtsbottenklädd form med löstagbar kant och grädda 30 minuter i 175g.
Låt svalna.
Vispa
5 äggulor
50gr brun farin eller ekologiskt rörsocker (den ljusare varianten)
3 dl grädde vispas
50 gr smält vit choklad
Blandade ihop de två hopvispade till en gräddig mousse och sen la i chokladen. På med plasthatten på formen och in i frysen.
Ta fram 20-30 minuter innan servering. Jag bara hällde över blåbär lite slarvigt.
Sen servera den med ett gott kaffe!
Kommentarer
Skicka en kommentar