Blueberry Almond Cake


Fick finbesök igår och slängde snabbt ihop denna kaka, den ska ju egentligen frysa till glass men blev mer som en moussetårta eftersom tiden inte räckte i frysen. Men det blev gott det med måste jag säga. 

Gjorde den helt glutenfri med maizena istället för vetemjöl. 










5 äggvitor
150 gr ekologiskt rörsocker (den ljusare varianten)
Vispa detta till en maräng

blanda försiktigt i 
150 gr mald mandel
1 msk vetemjöl eller maizena
1 tsk bakpulver

Häll i smord eller bakplåtsbottenklädd form med löstagbar kant och grädda 30 minuter i 175g. 
Låt svalna.

Vispa
5 äggulor
50gr brun farin eller ekologiskt rörsocker (den ljusare varianten)

3 dl grädde vispas
50 gr smält vit choklad

 Blandade ihop de två hopvispade till en gräddig mousse och sen la i chokladen. På med plasthatten på formen och in i frysen.

Ta fram 20-30 minuter innan servering. Jag bara hällde över blåbär lite slarvigt.

Sen servera den med ett gott kaffe!







Kommentarer