Getostlasagne




 Denna lasagne hittade jag för hundra år sen när jag köpte en kokbok från jultidningarna som hette Gourmetmat av Allt om Mat. Där stod detta receptet och då skulle man ha lammytterfilé till och en rödvinssås. Detta gjorde vi jätteofta men bytte ut mot rådjur eller hjort ibland. 

Här har jag kört den som ensamrätt, det är två lasagner ändå eftersom vi behöver göra glutenfritt till två familjemedlemmar och fyra kan äta gluten. 

Tycker absolut du ska pröva denna rätt. 




Sås:

3 dl ekologisk mjölk
2 dl ekologisk grädde
smör
3 msk ekologiskt mjöl
125 g chèvre
½ tsk salt

Smält smöret och blanda i mjölet, i med mjölken och grädden. När såsen tjocknat, lägg i chèvren och salta.


Spenatröra:
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk smör
150 g färsk spenat
75 g grovstrimlade soltorkade tomater i olja
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Fräs löken och vitlöken tills de blivit mjuka, tillsätt spenaten och de grovstrimlade tomaterna. Salta och peppra.


Montering:
250 g färska lasagneplattor 
75 g chèvre


Sätt ugnen på 225 grader. Klipp till plattorna efter formen. Varva sås, plattor och röra.
Toppa med finhackad chèvre. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.




Kommentarer