Passionsfrukts biskvi





Hittade detta recept på Fredriks Fika, små gulliga biskvier med smörkräm med passionsfrukt i. Glutenfria förstås eftersom det inget mjöl är i, så nu blir både gubbar och stora barn glada i familjen. 

















200 gr riven mandelmassa
1 ekologisk äggvita

Vispa ihop till en krämig smet och spritsa ut på plåt med bakplåtspapper. Ca 5 cm ska de vara. Grädda i 175 grader 11-12 minuter. Låt svalna helt.

100 gr rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 ekologisk äggula
1 tsk vaniljsocker
2 passionsfrukt

Vispa ihop killen fluffig kräm, ställ i kylskåpet en stund tills det blir lite stelare. Fördela krämen på kakorna, med en lite topp. Ställ in i frysen.

150 gr vit choklad, smält

Doppa de kalla kakorna (endast krämen) i chokladen så stelnar de ganska fort.

Förvaras i kyl eller frys.




Kommentarer