Baked Yoghurt




Efter att skuttat runt i en båt ut till Vinga så är ju dessa efterrätter inte något vidare snygga. Men Vinga var fint och efterrätterna goda så jag vill ändå gärna tipsa om dessa skapelser som man kan göra så mycket mer med dekorationsmässigt.
Kika här tex så hittar du dem lite grannare ;)












 6 efterrätter

3 dl turkisk ekologisk yoghurt
3 dl ekologisk vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 tsk vaniljextrakt (eller 1 urskrapad vaniljstång)

Blanda ihop med en visp till en slät kräm, skönt att inte ens behöva ta fram elvispen.
Häll i sex skålar. Ställ dem i en stor form med höga kanter. Häll kokande vatten i formen så småformarna står i vattenbad.
Grädda 15 minuter i 175 grader.

Låt kallna och sen låt dem stå i kylskåp i minst tre timmar.




Kommentarer