Chokladbiskvier med hallonkräm


Trodde att jag hade vit choklad hemma men nej, den hade gubben ätit upp. Attans! Det fick bli mörk choklad, men så är det ibland. Bara att gilla läget ;) 

Väldigt goda små glutenfria kakor som passat som en liten munsbit till kaffet. De är lite pilligt att göra dessa och även lite svåra att få snygga men det kanske inte är det viktiga alltid. Smaken är ju det. 












200 gr riven mandelmassa
1 ekologisk äggvita

Vispa ihop till en krämig smet och spritsa ut på plåt med bakplåtspapper. Ca 5 cm ska de vara. Grädda i 175 grader 11-12 minuter. Låt svalna helt.

100 gr rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 ekologisk äggula
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl hallon

Vispa ihop till en fluffig kräm, ställ i kylskåpet en stund tills det blir lite stelare. Fördela krämen på kakorna, med en lite topp. Ställ in i frysen.

150 gr vit eller mörk choklad, smält

Doppa de kalla kakorna (endast krämen) i chokladen så stelnar de ganska fort.

Förvaras i kyl eller frys.


Kommentarer