Kardemummabullar


Just nu så är dessa bullar de allra bästa, så grymt goda.

Fick lite höstfeeling idag fast det bara är början på juli än så länge. Blåsten ger sig inte och graderna har gått från 30 ner till 15 på en vecka. Brr! Jag som vill njuta av gott väder, sol, bad och holmarna. Men vi får se om det goa kommer tillbaka. 























Deg:
50 gr jäst
4 dl lagom varm äggostvassle eller mjölk 3%
1 msk nymalen kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
12-13 dl ekologiskt vetemjöl

Jäs i 45 minuter

Fyllning
200 gr smör
1 msk nymalen kardemumma
1 dl råsocker

Blanda ihop till en massa och bred över den utkavlade degen. Lägg över halva degen från båda håll. Skär sen remsor som knyts ihop till en bulle. Jäs 30 minuter. 

Penslade med ägg och sirap. Strödde över kardemumma och råsocker
Grädda 180 grader i 12 minuter.




Kommentarer