Ricciarelli


Jag bakade ricciarellis igår, en god och enkel glutenfri liten spröd kaka. eftersom det är jul fick den bli i apelsinsmak. Då har man rivet apelsinskal från en ekologisk apelsin. Så enkelt. 
Har man äggvita över så är detta den perfekta kakan för att bli av med dem. Jag hade tre så det blev en halv gång till på receptet. Bra när man kan anpassa.

I helgen var vi på två julkonserter. Lördagen började vi först med äta på Hotel Bellora på Avenyn, väldigt goda pizzor tyckte vi som åt det. Maken som är lite känslig mot gluten, hade inte mycket att välja på, en risotto IGEN!

Carola på Scandinavium var kul, hon bjöd minsann på sig. Måste säga att hon lyfter andra och låter andra får skina i sin konsert samtidigt är hon en stjärna ⭐️ som ovanligt nog är sig själv. Förmedlar ett bra budskap genom sin gåva. Bra lördagskväll med fantastisk ljussättning, scendekor och bilddesign. Lyckat!

Helgens andra julkonsert på Hönö lämnar vi orecenserat. 






RICCIARELLI

  • ekologiska äggvitor
  • 200gr florsocker, plus extra för att rulla dem i
  • 200g mandelmjöl
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 apelsin, bara skalet som är rivet
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i florsocker, mandelmjöl, vaniljpulver och apelsinskalet. Låt smeten vila i kylskåp i en timme.

Forma 20 st avlånga kakor som rullas i florsocker. Låt dessa torka på plåten minst i en timme. Gräddas i 160 grader i 18 minuter. 

Smakar ljuvligt!


 

Kommentarer