Saffransnurror med vit choklad och pinjenötter.









Idag gick startskottet på julbaket. Dessa saffranssnurror tillhör en av mina favoriter. De är bland topp tre helt klart. Mycket smarriga vill jag lova. Just att det är både kardemumma och saffran som gör det liksom. 

Ska nog gömma dem långt inne i frysen, för de tar så snabbt slut annars ;) 

Ikväll är sista kvällen innan vi slår över till vintertid. Förstår mig inte på det alls, varför gör de på detta viset. Det är ju på vintern vi behöver ljuset allra bäst. Då ska vi ändra till att det blir ännu mörkare, den timmen gör ju så otroligt mycket. Nej, fram med sommartid året runt. 
Enda fördelen är väl att man kan ut och promenera utan att synas. Om man nu känner att man behöver gömma sig eller nåt. Det kan man ju behöva i vissa lägen.










40 st

50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader)
1 dl socker
150 gr mjukt smör
1 ägg
1 pkt saffran
10 dl vetemjöl special

50 gr smör
200 gr vit fin choklad

Ägg till pensling
Pinjenötter

Gör bulldegen och knåda väl, så glutentrådarna blir långa. Jäs i 45 minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret. Rulla ihop och skär bullarna och lägg i formar.  Gör likadant med andra degen. Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och strö över pinjenötter.

Grädda 180 grader varmluft 10-12 minuter.



Kommentarer