Päronmuffins med crumble

Y



Grymma muffins är dessa päronmuffins med vaniljcrumble. Gjorde mellanstora, så jag fick ut 20 stycken. Päron är ju en god frukt så här års.

De gröna muffinsformarna inhandlade jag på Macys i Boston och är Martha Stewarts kollektion. Fin färg tycker jag.

Hoppas ni har det gott i höstmörkret :)










20 mellanstora muffins:

1 dl socker
1 ägg
2 dl mjölk
6 msk rapsolja (eller 0.9 dl, vilket låter mer men är lika mycket;) )
2 tsk bakpulver
4 dl mjöl
Nypa salt

4 skalade trädgårdspäron.

Crumble:
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl socker
2 msk vaniljsocker
125 gr smör

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sen i mjölk och olja. Rör sedan snabbt ner mjöl, salt och bakpulvret. Fördela i muffinsformar, på med några päronbitar i varje form. 

Gör crumble i blendern eller liknande så man får en smulig massa. Fyll formarna med några matskedar smuldeg över varje muffins...

200 grader 20 minuter


Kommentarer