Äppelmuffins med kanelcrumble



I eftermiddags blev det baka av. Så nu har jag flera inlägg på gång... Får väl ta dem pö om pö så ni inte tröttnar på mig ;)

Dessa äpplemuffins är från Sweet Roy. Jag har inte gjort dem tidigare utan brukar ju göra andra med crumble på. Men dessa är med smak av kardemumma och har en crumble som topping med kanelsmak. Goda muffins helt enkelt.







100 g smör
2 ägg  
2 1/2 dl strösocker
7 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 ½ msk kardemumma
3 dl mjölk
3 äpplen

Havrecrumble:
75 g smör
1 dl strösocker
1 3/4 dl havregryn
1 msk malen kanel
½ dl vetemjöl

Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt och rör därefter ner mjöl och kryddor tillsammans med bakpulvret och varva med mjölken lite i taget.
Rör sist ner smöret.
Skala och klyfta äpplena.
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Tryck ner 3-4 äppelbitar i varje muffins. Smält smöret till havrecrumblen och blanda i resten av ingredienserna. Fördela strösslet på muffinsarna. Grädda i ca. 20-25 minuter mitt i ugnen.





Kommentarer