New England bread




Ett gott och luftigt bröd, som går alldeles utmärkt att rosta. Jag brukar skära brödet i skivor och frysa in det. Så tar man bara upp så många som det går åt per gång. 

Lite USA över brödet som man gör i form för att få rostbrödkänslan. Mycket luft måste in, därför det är så lång jäsning på det. 









  • 1 3/4 dl majsmjöl
  • 1 1/4 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk mörk sirap
  • 3 dl kokande vatten
  • 5 dl mjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 dl rågmjöl
  • 25 gram jäst
Lägg majsmjöl och salt i en bunke och häll över det kokande vattnet och blanda runt. Låt stå och sväll i en kvart, så det svalnar lite.
Häll i sirap och olivoljan. Blanda ner lite av mjölet och jästen, kör ner resterande mjöl. Jäs i en timme. Lägg bakplåtspapper i en avlång form och forma en limpa som läggs i formen. Jäs en timme. Grädda 180 grader varmluft  i 40 minuter. Sätt en termometer i brödet mot slutet och innertemperaturen ska uppgå till 90 grader.











Kommentarer