Morotskaka med limefrosting.
Tänkte att gubbarna på fiskebåten behövde en kaka så här på en torsdag. Ville pröva min nya form med som jag köpte i måndags.
Det fick bli en morotskaka. Det är ju gott!
Svårt att få den klar i denna formen som bara är 16 cm i diameter. 90 grader ska innertemperaturen vara om den ska bli riktigt klar. Det väntade inte jag på. Stackars fiskegubbarna :)
Morotskaka:
3 eko ägg
3 dl socker
4 dl rivna morötter
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1/2 tsk muskot
1 km nejlika
1 tsk kardemumma
4 dl mjöl
2 dl rapsolja
1 dl valnötter
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resterande ingredienser. Överblanda inte. Häll i form och grädda 45 minuter i varmluftsugn 175 grader eller vanlig 200 grader.
Limeglasyr:
300 gram philadelphiaost
150 gr smält avsvalnat smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk vaniljsocker
Skalet och saften av 1 lime
Blanda alltsammans och bred på den kalla kakan.
Kommentarer
Skicka en kommentar