Äpplerutor




Bakade dessa supersmarriga äpplerutor i eftermiddags. Lite kanelsmak på äpplen är ju passande som alla redan vet. Man kan ju göra denna i långpanna, men då får man dubbla receptet. 



150 gram smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

3 äpplen
Kanel
Socker

Vispa smör och socker krämigt. Blanda i äggen och vaniljsockret. Rör ner vetemjöl och bakpulvret. Klä en form 20x20 cm med bakplåtspapper och lägg i hälften av smeten. Skala äpplena och skiva dem tunt och lägg i formen. Ta kanel och socker efter smak. Fyll på med resterande smet. Grädda i 160 grader varmluft i 40 minuter.




Denna korgen köpte jag hos KDesign i veckan. Tyckte den var väldigt fin. Så nu står den på trappan med röda äpplen i. Gilla!








Kommentarer