Höst Granola med Cranberries och Pecan




Höstens godaste granola kommer här. Amerikanska höstsmaker med kryddor som man brukar ha till pumpa heter pumpkin pie spice. Cranberries och pecan är ju väldigt mycket USA det med. Gott!
Russinen hoppade jag över. Not my cup of tea.


Jag hade en burk färdigblandad krydda av pumpkinpiespice, som jag inhandlade i höstas i Los Angeles. Men man kan lätt gör egen. Detta receptet ger 2 tsk.

Pumpkin pie spice:

1 tsk kanel

1/4 tsk ingefära

1/4 tsk muskotnöt 

1 km kryddnejlika







1/2 liter ekologiska fiberhavregryn 
1/2 liter ekologiska havregryn
75 gr grovt hackade pecannötter
2 dl kokosflingor
4 msk muscovadosocker 
2 msk rapsolja
4 msk honung 
3 msk mapelsyrup (lönnsirap)
1 1/2 tsk pumpkin pie spice
1 1/2 tsk ekologisk vaniljextrakt 
1 dl russin
1 dl torkade cranberries (tranbär)



Blanda havregrynen, här kan man ju ta bara vanliga havregryn om man vill hoppa över fibrerna :) Blanda med kokosenoch pecannötterna. Koka upp muscovadosocker, honung, olja, pumpkinpiespice och mapelsyrupen i en kastrull. Ta av från värmen och lägg i vaniljextraktet. Hittar man inte det, så går det bra med ekologiskt vaniljpulver.
Häll blandningen över havreblandningen. Det doftar fantastiskt gott.

Lägg på bakplåtspapper i en långpanna och rosta i ugnen. 175 grader i 20 minuter.

När de svalnat så blanda i de torkade cranberries (och russin om man vill ha det)  förvara i burk med tätslutande lock.
God höstlig frukost!



Kommentarer