Äpplerutor med hasselnötsbotten



Dessa äpplerutor har extra allt liksom. Man kan tro att den är söt men nej inte alls. Mycket äpplesmak, det gillar man ju.

Tänkte baka massor med äpplen och päron ett tag. Jag skulle vilja ha massor av äppleträd i trädgården. Men har inte ett enda. Vi har satt tre stycken nedanför en mur vi har, men de dog allihop. Mm, nä, det får nog bli ett träd till våren. Gillar verkligen äppleträd.

Tur jag har en kusin som jag kan palla hos ;)









Botten:

2 dl hasselnötsmjöl
4 dl mjöl
¼ tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ tsk muskotnöt
½ dl socker
3 äggulor
150 g smör
1 tsk vaniljsocker


Fyllning:

1 kg äpple

20 g smör 

½ msk kanel

½ dl brun farin


Maräng:

3 äggvitor

100 g socker

Gör botten till en mördeg, som man ställer kallt så länge.
Skala och skiva äpplena och lägg dem i en kastrull med smör, kanel och brun farinsocker och koka dem mjuka.
Gör marängen.
Tryck ut hälften av bottendegen i en form 20x20 cm. Lägg i äpplena. Bred över marängen o smula över resten av bottendegen.
Grädda 160 grader varmluftsugn i 30 minuter.



Kommentarer