Rhubarb Coffe Cake eller Rabarberkaka rätt och slätt.


Just nu är det ju rabarbersäsong, en riktig favorit. Nu har mina rabarber växt till sig så de ger bättre skörd än vad de gjort tidigare år. Innan har jag fått springa in till grannen och palla av henne. Vilken inte är några problem alls ;)






Nu gjorde jag denna i en liten form som är 20x20 cm men dubblar du receptet så blir det lagom till en långpanna. De blev väldigt höga.







Jag smaksatte rabarbern med ingefära, vilket ger en lite kryddig smak på kakan.




5 dl mjöl
2,5 dl socker
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
120 gr smör

Blandas ihop. Sen fortsätter man blanda i:

2 ägg
1.25 dl mjölk

Häll i klädd eller bröad form.

Skiva 4 rabarber ( beroende av storlek på rabarbern, så kan det ju både vara mer eller mindre ) och blanda ev med 1 tsk ekologisk torkad ingefära. Lägg ovan smeten och tryck ner lite grann. och  grädda i 190 grader i 25 minuter. Kolla så kakan är genomgräddad. Annars får man köra ett par minuter till.



Kommentarer