Flädersaft




Flädersaft är ju sommar. Tyvärr så blev denna satsen väldigt mycket lus i den. Tog till kaffefilter vilken var väldigt bra, men tog lång tid att rinna igenom och jag är inte den tålmodigaste människan på jorden. Men sen kom jag på att jag kunde sila saften från lus genom att ha en handduk emellan. Yes! Det funkade finfint! Snabbt gick det med. Så nu har vi flera flaskor lusfri flädersaft ;)

Det hamnade tre flaskor i frysen som ska avnjutas längre fram i sommar eller till hösten...


100 blommor
6 ekologiska citroner
1 påse citronsyra
1 påse vinsyra
3 liter vatten
3 kg socker

Skölj blommorna i vatten. Lägg dem i stor bunke och skär citronerna och lägg med. Koka upp sockret med en del av vattnet. Låt svalna häll detta över blommorna och resterade vatten tillsammans med syran. Det blev både citronsyra och vinsyra, beroende på att det var det jag hade hemma. Funkade bra. Men bara citronsyra kanske är det mest normala till att göra flädersaft ;)



Kommentarer