Lavendel Brownie
Lavendel luktar ju så gott! Smakar gott i brownie med.
Tänkt göra dessa länge och nu blev det av. Det är Leilas recept som jag halverade och ändrade lite.
Passa på nu när lavendeln blommar.
175 gram smör
3 dl socker
1 1/2 dl kakao (från Valrhona är bäst)
1/4 tsk salt
1/2 dl sirap
3 ekologiska ägg
1 1/2 dl siktat mjöl
1 msk lavendel
Vispa smör och socker luftigt, i med kakao, salt och sirap. Ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner mjölet och lavendeln. Fyll formen med smeten och grädda 35 minuter i 175 grader.
Jag använde en 20x20 cm form som jag klätt med bakplåtspapper.
Chokladfudge:
1 1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1/2 dl sirap
200 gram choklad
Koka upp grädde, mjölk och sirap. Tag av från plattan och grovhacka chokladen och låt den smälta ner i gräddkoket.
När kakan svalnat så hälls fudgen på kakan. Frys kakan i en 1/2 timme så blir det lättare att skära den i 16 rutor.
Tror att en klick grädde på denna kan göra sig ;)
Kommentarer
Skicka en kommentar