Philadelphiabullar



Är man väldigt sugen på bullar men har ont om tid, så kan jag rekommendera dessa bullar. En timme från man smulade jästen tills man satt med en bulle i handen. Enligt receptet så ska det bli 48 stycken bullar, men jag ville ha mina lite större så det blev inte fullt så många. Men goda blev de. 



I med en kladdig smet i långpanna och tryck ner lite go philadelphiasmörkräm och skär i rutor. Väldigt enkelt!


Bulldeg:
150 gr smör
1 pkt jäst
5 dl mjölk
1 ekologiskt ägg
1 dl socker
10 dl vetemjöl special

Blanda och kör i maskin. Låt jäsa 30 minuter. Under tiden blandar man ihop:

150 gram rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl siktat florsocker
100 gr Philadelphiaost

Häll degen som är väldigt lös i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Gör 48 hål med fingret och lägg en tsk fyllning i varje hål.
Jäs 15 minuter. 

Pensla med ägg och pärlsocker. Grädda 180 grader varmluft i 15 minuter.

Skär upp i lagoma rutor.


Kommentarer