Rhubarb Pecan Cookie Cobbler

Innehåller annons för Bagaren och Kocken.


Rabarbern är som bäst nu, precis när man kan sköra första skörden. Den riktigt smälter och blir mjuk och har en fantastisk smak. Denna cookie cobblern med pecannötter gör jag varje år och den behöver serveras med en härlig vaniljsås. 

Cookie Cobbler smeten behöver man inte ens ta fram elvispen för, utan det räcker med en gaffel. 

Fina formen hittar du här på Bagaren och Kocken och det är från märket Garbera. Så fina formar i olika storlekar och färger, jag har flera stycken.









500 gr rabarber
3/4 dl muscovadosocker
1 msk maizena

Blanda runt rabarbern med sockret.


Knyt ihop:
75 grovhackade pecannötter
100 gr mjukt smör
1 dl muscovadosocker
1 tsk bakpulver
Nypa salt
2 dl mjöl

Lägg cookiecrumblen över rabarbern och grädda i 175 grader varmluft i 20 minuter. 
Servera med glass eller en god vaniljsås.

Vaniljsås:
3 äggulor
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljkorn ekologiska
Vispas till en luftig och vit konsistens. 

3 dl ekologisk grädde vispas.
Blandas ihop med med äggetvispet till en kräm.



 

Kommentarer